Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Κάνοντας τη διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα, Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων

eedeΗ σημερινή κατάσταση ως προς τη χαμηλή συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων, οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για αύξηση της συμμετοχής αυτής, καθώς και οι εμπειρίες των κρατών-μελών και των ίδιων των επιχειρήσεων σχετικά με τις μεθόδους που ακολουθούν και τα αποτελέσματά τους, θα συζητηθούν σε ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) και ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ).

Η εκδήλωση με θέμα «Κάνοντας τη διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα, Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 17:00, στην αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Λ. Αθηνών 110), ενόψει της επεξεργασίας της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Το θέμα αφορά στη μεθοδολογία για την προβλεπόμενη σταδιακή εισαγωγή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών, δηλαδή με την ψήφιση ρυθμιστικής οδηγίας είτε με αυτορρύθμιση της αγοράς.

Με κεντρική ομιλήτρια την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εν λόγω οδηγία, ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα, θα εξεταστούν, με λόγο και αντίλογο, θέματα όπως:

·         Υπάρχουν πλεονεκτήματα στην ενεργό συμμετοχή περισσότερων γυναικών στελεχών στην διοίκηση των επιχειρήσεων;

·         Ποιά η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια εικόνα, όσον αφορά στη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων οικονομικής επιρροής;

·         Γιατί θεωρείται σκόπιμη μια νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τί προβλέπει η ρύθμιση αυτή (χρονοδιάγραμμα, τρόποι εφαρμογής, υποχρεώσεις);

·         Ποιά η παγκόσμια & ευρωπαϊκή πραγματικότητα για την ουσιαστική συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης;

·         Ποιός ο ρόλος του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις επιχειρήσεις;

·         Ποιά τα πρακτικά παραδείγματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

·         Ποιά είναι τώρα η ποιοτική και ποσοτική συμμετοχή γυναικών στα ΔΣ στην Ελλάδα και πόσο ώριμη είναι η αγορά για υποχρεωτικές ρυθμίσεις;

Τα θέματα αυτά, καθώς και η ετοιμότητα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, θα συζητηθούν από τους πλέον ειδικούς και έγκυρους συνομιλητές. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, καθώς και οι κ. Λήδα Κοντογιάννη, Γενική Διευθύντρια του ΕΣΕΔ, Σωκράτης Λαζαρίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ και η Βουλευτής κ. Ζέττα Μακρή, πρώην Γεν. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμα οι κ. Σοφία Εφραίμογλου, Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών ΣΕΒ & Πρόεδρος του ΕΣΕΔ, Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP, Κωνσταντίνα Τρίμπου, VP HR Italy, Greece & Portugal της Unilever. Την κεντρική παρουσίαση του θέματος θα κάνει η Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΟΓΜΕ, κ. Αγγελίνα Μιχαηλίδου, ενώ ο κ. Δημήτρης Α. Μαύρος, Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΗΓΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, θα παρουσιάσει τα ευρήματα έρευνας για τις γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων. Στο panel discussion που θα ακολουθήσει με το συντονισμό των δημοσιογράφων κ. Γιώργου Κουβαρά και Μάριον Μιχελιδάκη, θα συμμετάσχουν οι κ. Κάτια Νικηταΐδου, Γενική Διευθύντρια της Hewlett Packard Hellas, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε. Ι. Παπαδόπουλος, και Κωνσταντίνος Φρουζής, Γενικός Διευθυντής & Αντιπρόεδρος της Novartis Hellas.

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Πηγή άρθρου: startupgreece

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL