Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Ετήσια έκθεση “Τρόφιμα και Ποτά” (F&B) 2015 από το ΙΟΒΕ

Ετήσια έκθεση “Τρόφιμα και Ποτά” (F&B) 2015 από το ΙΟΒΕ

Ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης του τζίρου, του αριθμού των επιχειρήσεων και των εργαζομένων εντοπίζει η νέα έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για το 2015 στον μεταποιητικός τομέας τροφίμων και ποτών (Food & Beverage) στην Ελλάδα.

Η Ετήσια έκθεση «Τρόφιμα και Ποτά» αποτελεί μέρος των περιοδικών εκθέσεων που συντάσσονται από το Τμήμα Τομέα των Τροφίμων του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) και επιμελείται σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα ποσοστά μεταβολής στα βασικά διαρθρωτικά μεγέθη της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων το 2014 σε σχέση με το 2013, υποδηλώνουν οριακή αύξηση στον αριθμό των επιχειρήσεων του κλάδου, σε αντίθεση με το σύνολο της μεταποίησης, όπου ο αριθμός των επιχειρήσεων σημείωσε μείωση της τάξης του 2%.

Θετική μεταβολή του αριθμού των επιχειρήσεων καταγράφεται και στον κλάδο των Ποτών (2,4%).

Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών των Τροφίμων και την αξία παραγωγής, εκεί καταγράφονται ανοδικές τάσεις (κατά 1,4% και 3,8% αντίστοιχα).

Θετικές τάσεις σημειώνονται επίσης και στα Ποτά, όταν ο κύκλος εργασιών και η αξία παραγωγής συνολικά στη Μεταποίηση σημειώνουν μείωση.

Κατεβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση του ΙΟΒΕ.

 

Πηγή πληροφοριών: ANKO-EUNET

 

Συντάκτης

Business & Marketing Strategies to Grow your Business.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL