Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Πως δημιουργείται το χρήμα;;

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται το χρήμα και να σας λυθούν έτσι πολλές απορίες που πιθανών να έχετε (είναι το video “Money as Debt”):

 

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

 1. Vasilis Vontikakis

  Γεια χαρά μετά από χρόνια είδα αυτό το post, αυτό που αναφέρει με απλά λόγια για τον πληθωρισμό, τα πραγματικό επιτόκιο και το ονομαστικό είναι απλοποίηση της θεωρίας του Irving Fisher αλλιώς που λέγεται Fisher Effect

  https://en.wikipedia.org/wiki/Fisher_equation
  https://www.investopedia.com/terms/f/fishereffect.asp

 2. agi

  Μου έκανε εντύπωση το εξής παράδοξο (αρχικά παράδοξο) που είδα στη σελίδα http://www.vontikakis.com/.

  Λέει για τον αποπληθωρισμό:
  “Η απότομη πτώση των τιμών μπορεί να προκληθεί από τη βιαστική πώληση προϊόντων σε χαμηλώτερη, όπου με τη σειρά της αυξάνει το πραγματικό επιτόκιο δανεισμού, διότι όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται κερδίζει ο δανειζόμενος, ενώ όταν μειώνεται κερδίζει αυτός που έχει δανείσει τα χρήματα.

  Από αυτό βέβαια, φαίνεται και η διαφαινόμενη “λύση της κρίσης”, η οποία υπαγορεύει “κλείσιμο της τρύπας” με πληθωριστικό χρήμα. Άλλωστε, οι πολιτικές των οικονομικών μας εξουσιαστών (ΕΚΤ, fed κτλ) με την πολιτική εκεί οδηγούν…

  Μειώνουμε τα επιτόκια, να δανειστεί (παραπάνω) ο κόσμος, να χάσει το χρήμα την αξία του, να δημιουργηθούν καινούργια αποθέματα για να πληρωθούν τα παλιά χρέη που σήμερα δε μπορούν να πληρωθούν, με νέα (τα οποία με τη σειρά τους κάποια στιγμή δε θα μπορούν να πληρωθούν, δημιουργώντας πάλι κρίση…)

  Όμορφος κόσμος – ηθικός – αγγελικά πλασμένος. Ύστερα σου λέει λέσχη μπιλντεμπερ γκ (βλέπε end game by alex jones). Τα πάντα ελέγχονται σ’ αυτό τον κόσμο. Το απόλυτο εργαλείο ελέγχου λέγεται χρήμα και αυτοί που το ελέγχουν μας έχουν βάλει σ’ ένα “οικονομικό matrix” που αλληλοτρωγόμαστε..!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL