Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Τι είναι η Revolut; Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λιτσικάκη, Country Manager Greece

Τι είναι η Revolut; Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λιτσικάκη, Country Manager Greece

Δημήτρης Λιτσικάκης, Revolut Country Manager Greece Γνωρίζετε ποια είναι η Revolut;

Εάν όχι μην ανησυχείτε. Πριν λίγο καιρό και εγώ δεν γνώριζα τι είναι.

Μέχρι που ο καλός μου φίλος από το Starup Grind Athens, Δημήτρης Λιτσικάκης μου είπε ότι ανέλαβε Country Manager για την Ελλάδα!

Μου εξήγησε τι είναι και πώς μπορεί η εφαρμογή αυτή να φανεί χρήσιμη σε όλους μας (θα την βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα).

Σκέφτηκα λοιπόν να τον καλέσω στο Epixeirein.gr σε μια συνέντευξη ώστε περισσότεροι να ενημερωθούν για την καινοτόμο αυτή εφαρμογή.

Πάμε καταρχήν να δούμε τι είναι αυτή η εφαρμογή όπως μου το εξήγησε ο Δημήτρης.

Θεωρείται η νο.1 ψηφιακή εναλλακτική τραπεζική λύση με 2 εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούλιο του 2015, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Fintech στην Ευρώπη με έδρα το Λονδίνο έχει επεξεργαστεί πάνω από $10B σε συναλλαγές μέχρι σήμερα. 

Η Revolut επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν δωρεάν έναν τρεχούμενο λογαριασμό ΙΒΑΝ μέσα από το κινητό τους εύκολα και γρήγορα. Επίσης μπορούν να προμηθευτούν την Revolut κάρτα τους για δωρεάν αγορές σε POS ή online και αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ. Επιπλέον, η Revolut προσφέρει δωρεάν  μετατροπή συναλλάγματος, κάτι που την καθιστά ιδανική για ταξίδια σε χώρες εκτός ζώνης ευρώ.

Τέλος, μπορούν να επενδύσουν στα 5 πιο γνωστά crypto: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple και Bitcoin Cash  με ασφάλεια και χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.

Με αφορμή λοιπόν το άνοιγμα του Ελληνικού γραφείου της Revolut στην Αθήνα, συνομίλησα με τον Δημήτρη Λιτσικάκη, Country Manager Greece για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την “hot” challenger bank και φυσικά τα μελλοντικά σχέδια για την χώρα μας. 

1. Μόλις ανακοινώσατε το Revolut Trading. Τι ακριβώς είναι αυτό;

Η Revolut συνεχίζει να κάνει disrupt σε όποιο κλάδο κι αν βρίσκεται. Ξεκινήσαμε κάνοντας disrupt το banking προσφέροντας τον πιο απλό και εύκολο τρόπο να φτιάξει κανείς τραπεζικό λογαριασμό μέσα από το κινητό του χωρίς να επισκεφτεί κάποιο κατάστημα.

Συνεχίσαμε με το insurance όπου προσφέρουμε ταξιδιωτική ασφάλεια με τον πιο πρωτοποριακό τρόπο καθώς ενεργοποιείται αυτόματα όταν ένας χρήστης ταξιδέψει στο εξωτερικό (το σύστημα αναγνωρίζει τις συντεταγμένες του κινητού τηλεφώνου μέσω GPS) και αντίστοιχα απενεργοποιείται μόλις επιστρέψει στη χώρα κατοικίας.

Το επόμενο βήμα της Revolut είναι να κάνει disrupt τον κόσμο των επενδύσεων όπου υπάρχει τεράστιος χώρος για βελτίωση, μιας και τα υπάρχοντα συστήματα είναι πολύ ακριβά και καθόλου user friendly. Η Revolut θα απλοποιήσει την διαδικασία και θα επιτρέψει στο σύνολο των χρηστών της να αγοράζει τραπεζικές μετοχές πασίγνωστων εταιρειών εισηγμένων στο NASDAQ ή στο New York Stock Exchange, με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό!

2. Γιατί αποφασίσατε να κάνετε αυτή την κίνηση;

Οι προμήθειες των traders είναι τόσο υψηλές που δεν επιτρέπουν μικρο-επενδυτές να κάνουν αγοράσουν τις μετοχές που πιστεύουν ότι θα πάνε καλά, μιας και κάθε κίνηση (αγορά ή πώληση μετοχής) φτάνει τα 6 ευρώ προμήθεια.

Αν προσθέσεις και το spread, αυτό μπορεί να σημαίνει 8% προμήθεια για μια χαμηλής αξίας τοποθέτηση. Η Revolut όπως ξέρεις είναι αλλεργική στις χρεώσεις και φιλοδοξεί να βάλει ένα τέλος σ’ αυτά τα παράλογα κόστη εισάγοντας ένα commission-free trading platform.

Έτσι οποιοσδήποτε πιστεύει ότι η μια εταιρεία όπως η Google ή το Facebook πάει καλά και η τιμή της μετοχής της θα ανέβει στο μέλλον, θα μπορεί να επενδύσει από 1 μόλις ευρώ.

3. Και τα σχέδια για επέκταση σε νέες αγορές;

Η Revolut εξασφάλισε μια χρηματοδότηση ύψους $250 εκατομμύρια, επένδυση η οποία θα μας επιτρέψει να μπούμε σε αγορές όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Χόνγκ Κόνγκ και Νέα Ζηλανδία.

Ήδη βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας και προς το τέλος του καλοκαιριού θα ανακοινώσουμε και επίσημα την έναρξη και στην πρώτη αγορά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα σημαίνει ότι εκατομμύρια νέοι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις καινοτόμες υπηρεσίες της Revolut, έχοντας σημαντικά οφέλη από την μετατροπή συναλλάγματος χωρίς προμήθεια!

Έχουμε εξοικονομήσει πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ από κρυφές τραπεζικές χρεώσεις στους 2,000,000 χρήστες μας αποκλειστικά στην Ευρώπη, φανταστείτε τα οφέλη όταν βγούμε εκτός ΕΕ όπου κατά κανόνα κάθε χώρα έχει δικό της νόμισμα και οποιαδήποτε μετατροπή συναλλάγματος κοστίζει 4-6%.

4. Στην Ελλάδα και την Κύπρο;

Το άνοιγμα των γραφείων της Revolut στην Αθήνα σηματοδότησε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την πίστη της εταιρείας στην δυναμική της χώρας μας.

Έχουμε ήδη συγκεντρώσει 70,000 χρήστες σε Ελλάδα και Κύπρο με σκοπό να διπλασιάσουμε αυτό το νούμερο μέχρι τέλος του χρόνου. Οι στρατηγικές συνεργασίες που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα υλοποιήθηκαν είναι χαρακτηριστικό των ταχύτατων ρυθμών που μας χαρακτηρίζει.

Ήδη είναι διαθέσιμη η πρώτη co-branded Hellas Direct VISA από τη Revolut με €10 sign-up bonus προσφέροντας ταυτόχρονα επιστροφές για κάθε μέρα που περνάει και δεν έχεις κάνει χρήση της ασφάλειας σπιτιού σου.

5. Είναι και η Κύπρος τμήμα του Ελληνικού γραφείου;

Ναι, και μάλιστα προχωράμε και εκεί ταχύτατα καθώς ήδη ανακοινώσαμε την πρώτη στρατηγική μας συνεργασία με την PrimeTel, την εταιρεία τηλεπικοινωνιών που αποφάσισε να καινοτομήσει φέρνοντας την πιο πρωτοποριακή λύση για τους Κύπριους συνδρομητές της με μια co-branded PrimeTel VISA κάρτα, powered by Revolut!

Θα βρισκόμαστε στο όμορφο νησί της Κύπρου την Τρίτη 17 Ιουλίου στο πρώτο #RevRally event και φυσικά είναι όλοι προσκεκλημένοι Σας περιμένουμε να γνωρίσετε την ομάδα από κοντά, να μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις, να ενημερωθείτε για τη νέα συνεργασία με την PrimeTel και φυσικά να πάρετε δώρα και να μοιραστείτε ένα ποτό μαζί μας!

6. Είδα και το πιο πρόσφατο προϊόν σας, το Metal. Τι είναι και τι κάνει;

Το Revolut Metal είναι η πιο όμορφη κάρτα που έχεις δει ποτέ σου. Είναι η πρώτη 100% ανέπαφη μεταλική κάρτα, με ανάγλυφο το λογότυπο της MasterCard και μια αίσθηση που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη πλαστική κάρτα. Πέρα όμως από τα looks, έχει και τα brains!

Η Revolut Metal θα προσφέρει έως 1% instant cashback για όλες τις συναλλαγές σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Αν το καλοσκεφτείς είναι σα να δίνουμε επιτόκιο έως 1% για τις καταθέσεις σου, καθώς κάθε φορά που φορτίζεις τον λογαριασμό σου και αργότερα κάνεις τις αγορές σου οποιοδήποτε POS, θα παίρνεις αυτόματα την επιστροφή σε crypto.

Οι χρήστες μας είναι ήδη ξετρελαμένοι με αυτό το νέο προϊόν και αναμένουν πως και πως την κυκλοφορία του.

7. Τι ακριβώς είναι ο Revolut Ambassador και πως μπορεί κανείς να γίνει μέλος;

Οι Revolut Ambassadors είναι μια πολύ δυναμική ομάδα ανθρώπων που είναι το πρόσωπο της Revolut στη πόλη τους.

Είναι αυτοί ακριβώς οι χρήστες που είναι πολύ ενθουσιώδεις με το προϊόν μας και θέλουν να μας βοηθήσουν να φέρουμε την επανάσταση στις τραπεζικές και όχι μόνο υπηρεσίες, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό γίνεται.

Συμμετέχουν σε events και εξηγούν τα οφέλη της Revolut σε φίλους και συνεργάτες ώστε να τους βοηθήσουν να εξοικονομήσουν και αυτοί χρήματα αποφεύγοντας τις κρυφές χρεώσεις των τραπεζών.

Αν θέλετε να γίνετε Revolut Ambassadors, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

..

Αυτή ήταν η συνέντευξη.

Σίγουρα μάθαμε κάτι πολύ ενδιαφέρον και αρκετά “προχωρημένο” θα έλεγα. Προσωπικά ήδη χρησιμοποιώ την εφαρμογή. Δοκιμάστε την.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Λιτσικάκη για την ενημέρωση που έκανε στους αναγνώστες του Epixeirein.gr και να του ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία.

Βασίλης Παππάς, Epixeirein.gr

 

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL