Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

21ο Συνέδριο InfoCom World «Economy 4.0 – Connected Future»

21ο Συνέδριο InfoCom World «Economy 4.0 – Connected Future»

21 ο Συνέδριο InfoCom World
«Economy 4.0 – Connected Future»
26/11/2019 – Divani Caravel Hotel

 

Με τα δίκτυα οπτικών ινών και τις υπερυψηλές ταχύτητες που προσφέρουν να φτάνουν πλέον με γρήγορο ρυθμό στους καταναλωτές, αλλά και το 5G να μπαίνει στα βραχυπρόθεσμα επιχειρηματικά πλάνα των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, οι υποδομές επικοινωνιών στη χώρα μας αλλάζουν σελίδα.

Νέες δυνατότητες για τους πολίτες και νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις διαμορφώνουν το νέο τοπίο της ελληνικής οικονομίας η οποία, εφοδιασμένη με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, εμφανίζεται έτοιμη να προσελκύσει επενδύσεις. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους!

Η ψηφιακή ανάπτυξη μετασχηματίζει πλέον όλους τους κλάδους της οικονομίας και αυτός ο καθολικός μετασχηματισμός, θα αποτελέσει και τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 21ο Infocom World 2019, ο τίτλος του οποίου είναι «Economy 4.0: Connected Future». Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας!

Άλλωστε, η παράλληλη πορεία τεχνολογίας και οικονομίας είναι δεδομένη και φυσικά μετρήσιμη, αφού έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι δείκτες ψηφιακής ανάπτυξης και οι οικονομικοί δείκτες κινούνται συντονισμένα.

Εκτός όμως από την οικονομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιδρά και στο κοινωνικό επίπεδο. Από τη σχέση Πολιτείας και πολιτών, τη διαφάνεια της διακυβέρνησης, την αξιοκρατία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την υγεία, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, το νέο μοντέλο e-government αρχίζει να σχηματοποιείται.

Προφανώς, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Πολιτείας, εκτός από τον κοινωνικό του αντίκτυπο, έχει και οικονομικό αποτύπωμα:

Από την ευκολία δημιουργίας επιχειρήσεων, μέχρι και την απλοποίηση των συναλλαγών με τις δομές του Δημοσίου τομέα, απελευθερώνεται ένας τεράστιος αριθμός ανθρωποωρών που μπορούν να αφιερωθούν στη δημιουργική ανάπτυξη.    

Η προσπάθεια της χώρας για να βρει το δρόμο της προς στην έξοδο από την ύφεση, θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, αλλά και των νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

Οι ίδιες μάλιστα οι επενδύσεις στις υποδομές επόμενης γενιάς, τόσο τις ενσύρματες όσο και τις ασύρματες, είναι από μόνες τους ιδιαίτερα σημαντικές, με τα πολλαπλασιαστικά τους οφέλη να αναθεωρούνται συνεχώς προς τα πάνω.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη λάβει το μήνυμα και έχουν αρχίσει να αξιοποιούν τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών και να μετασχηματίζονται. Στο πλαίσιο του φετινού Infocom World, θα επιδιωχθεί να αναδειχθούν ορισμένα από τα καλύτερα παραδείγματα, case studies και success stories που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Πέρα από τις επιχειρηματικές και τις ατομικές ψηφιακές εφαρμογές, το διασυνδεδεμένο σπίτι και τα έξυπνα οικοσυστήματα οδηγούν ταχέως προς ένα δικτυωμένο κόσμο, ένα εντελώς νέο τομέα οικονομικής δραστηριότητας.

Ήδη, με άξονα την «έξυπνη διαβίωση», στο χώρο της λιανικής λαμβάνουν χώρα πολλές επιχειρηματικές εξελίξεις, οι οποίες φιλοδοξούν να δώσουν νέα ώθηση στην αγορά τεχνολογίας.

Στο φετινό Infocom World, θα δούμε προτάσεις, υλοποιήσεις και σχέδια για την ανάπτυξη  της αγοράς Smart Home, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, αλλά και τις προοπτικές της.  

Το σίγουρο είναι ότι η εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, είναι προ των πυλών και το μόνο ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι τάσεις και οι τεχνολογίες που τελικά θα κυριαρχήσουν και θα διαμορφώσουν την επόμενη δεκαετία της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το Infocom World για μία ακόμη χρονιά θα είναι το συνέδριο που θα καταδείξει το μέλλον, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του: Connected Future.

Συνδεθείτε λοιπόν με το μέλλον, be there, be part of the game, γιατί -όπως λέει και η κλασική ρήση: το μέλλον είναι ήδη εδώ, απλά δεν είναι διαδεδομένο ακόμη…

Περισσότερα θα βρείτε εδώ.


*To Epixeirein.gr έχει την χαρά να είναι επίσημος υποστηρικτής media της εκδήλωσης.

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Τάσος Παπαϊωάννου

    Το infocom world φαίνεται ενδιαφέρον
    Σίγουρα θα έρθω

  2. Τάσος Παπαϊωάννου

    Ανυπομονώ να πάω να δω το συνέδριο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL