Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Νέες διαδικτυακές πύλες του ΥΠΕΞ για την επιχειρηματική κοινότητα

Δύο νέες διαδικτυακές πύλες για την επιχειρηματική κοινότητα εγκαινίασε το Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο τη διαρκή και έγκαιρη πληροφόρηση των ελληνικών επιχειρήσεων για εξαγωγές, ξένες επενδύσεις και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα. Πρόκειται για την πύλη “ΑΓΟΡΑ” (www.agora.mfa.gr) της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας και την “Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων” (www.aidfunding.mfa.gr) της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων.

H “ΑΓΟΡΑ” περιλαμβάνει πληροφορίες για προσφορές/ζητήσεις επιχειρηματικής συνεργασίας, διαγωνισμούς, προμήθειες, επιχειρηματικές αποστολές, εκθέσεις, έρευνες αγοράς, μελέτες, οικονομικές και εμπορικές εξελίξεις, επενδυτικό πλαίσιο, χρήσιμους συνδέσμους, κ.λπ. Η πύλη ενημερώνεται τακτικά (περίπου 1.200 νέες ειδήσεις ανά μήνα) από 60 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων που λειτουργούν σε 49 χώρες. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει ήδη ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και περισσότερες από 95.735 επισκέψεις στην πύλη έχουν καταγραφεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2008.

Η “Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων” στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής σε αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς (όπως η ΕΕ, ο ΟΗΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λπ.), περιφερειακές αναπτυξιακές τράπεζες και εθνικούς φορείς αναπτυσσόμενων χωρών. Παρέχει πληροφόρηση για χρηματοδοτικές ευκαιρίες, επενδυτικά προγράμματα, διαδικασίες συμμετοχής, δίκτυα υποστήριξης, κ.λπ. Η βάση δεδομένων της πύλης περιλαμβάνει ήδη 2.200 χρήστες.

Οι δύο νέες ενημερωτικές πύλες παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Η Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην οικονομική διπλωματία και τα διεθνή προγράμματα ως τους δύο κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του Υπουργείου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών φορέων, ενώ οι νέες αυτές υπηρεσίες αποτελούν τα χρηστικά εργαλεία που υποστηρίζουν με τρόπο πρακτικό και συγκεκριμένο τις ελληνικές επιχειρήσεις.Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL