Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

10 βιβλία που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να διαβάσει

10 βιβλία που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να διαβάσει

Όταν είσαι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας, είναι γεγονός πως κολυμπάς καθημερινά σε μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Η επικαιρότητα, τα νέα που αφορούν τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείσαι, η οικονομία, οι νέες τάσεις της τεχνολογίας, οι συζητήσεις στα social media και όλα εκείνα που οφείλεις να παρακολουθείς από κοντά ώστε να είσαι ενημερωμένος και κοντά στην εποχή σου.

Στα χρόνια του internet και της εύκολης πρόσβασης στην πληροφορία, η ανάγνωση βιβλίων έχει μειωθεί καθώς όλη μέρα λαμβάνουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές και ο εγκέφαλος μας παθαίνει ένα μικρό overdose(sic.).

Όμως, η πραγματικότητα είναι πως ενώ μπορείς να βρεις τα πάντα στον μαγικό κόσμο του internet, όταν θελήσεις να εμβαθύνεις σε κάποιο θέμα πρέπει να μελετήσεις ένα βιβλίο ή μια σειρά βιβλίων που να ασχολείται με αυτό.

Κακά τα ψέματα σαν τα βιβλία – και ειδικά τα καλά βιβλία – δεν υπάρχει τίποτα.

Παρακάτω σας προτείνω 10 ξενόγλωσσα βιβλία μάρκετινγκ & business (των τελευταίων χρόνων) που κάθε καινουργιος ή παλιός επιχειρηματίας, ελεύθερος επαγγελματίας ή άνθρωπος που θέλει η καριέρα του να αποκτήσει ένα δημιουργικό ερέθισμα πρέπει να διαβάσει.

Η επιλογή ήταν δύσκολη.

10 ξενόγλωσσα βιβλία μάρκετινγκ & business


 

1. Permission Marketing

Ένα βιβλίο που όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν και να βελτιώσουν το Μάρκετινγκ της δουλειάς τους – πρέπει να διαβάσουν. Εδώ ο marketing genius Seth Godin μας εξηγεί γιατί το παραδοσιακό Marketing των διαφημίσεων στην τηλεόραση, ή του τηλεφωνήματος για μια πώληση (το ονομάζει interruption marketing) πλέον δεν δουλεύει. Αυτό που δουλεύει είναι το Permission Marketing (όπως το ονομάζει) όπου το κοινό μας δέχεται να δει τα μηνύματα μας (πχ. όταν μας δίνει κάποιος το email του για να λάβει πληροφοριακό υλικό).
Είναι μικρό σε μέγεθος και ευκολοδιάβαστο.

Θα το βρείτε εδώ!

2. Boss Life: Surviving My Own Small Business

Το Forbes το ανακήρυξε Καλύτερο Επιχειρηματικό Βιβλίο της Χρονιάς 2015. Πως πραγματικά μοιάζει μια μικρή επιχείρηση; Συχνά διαβάζουμε ιστορίες για μεγάλες εταιρείες αλλά η πραγματική διάσταση της καθημερινότητας ενός επιχειρηματία απέχει από αυτό που νομίζουμε. Ένας πρώην blogger των New York Times μοιράζεται όσα ξέρει από τον κόσμο των μικρών επιχειρήσεων και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.

Θα το βρείτε εδώ!

3. Steal Like an Artist: 10 Things Nobody Told You About Being Creative

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ιδανικό για να πάρεις ιδέες και παραδείγματα για τον τρόπο που λειτουργεί το digital περιβάλλον σε επίπεδο δημιουργικότητας. Προσωπικά το έχω πάνω στο γραφείο μου και το χαζεύω συχνά. Όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας η δημιουργικότητα βρίσκεται παντού.

Θα το βρείτε εδώ!

4. Start with Why

Αυτό το βιβλίο σου ανοίγει το μυαλό και την σκέψη. Ο συγγραφέας Simon Sinek μας περιγράφει ότι κάθε άνθρωπος ή επιχείρηση μπορεί να εξηγήσει ΤΙ κάνει (What), ΠΩΣ το κάνει (How), όμως λήγει είναι αυτοί που εξηγούν ΓΙΑΤΙ το κάνουν (Why). Μας εξηγεί ότι το ΓΙΑΤΙ δεν έχει να κάνει με τα χρήματα – και ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα. Η κεντρική ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι συνδέονται σε βαθύτερο επίπεδο με ένα brand – όχι επειδή απλά κάνουν αυτό που κάναουν – αλλά ΓΙΑΤΙ το κάνουν. Εδώ θα βρείτε και μια εξαιρετική ομιλία του συγγραφέα στο TEDx.

Θα βρείτε το βιβλίο εδώ!

5. Economics In One Lesson

Αν θες να μάθεις πως το χρήμα κινείται στην οικονομία, αλλά δεν θέλεις να παρακολουθήσεις μαθήματα το Economics in One Lesson θα σε βοηθήσει σημαντικά. Λίγο πιο παλιό – όμως εξαιρετικό και χρήσιμο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως επειδή ξέρουν πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις ξέρουν και από χρήματα. Όμως, το επιχειρείν και τα οικονομικά είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αυτό το βιβλίο είναι απλό, κατανοητό και θα σας διδάξει όσα πρέπει να ξέρετε.

Θα το βρείτε εδώ!

6. Launch

Εδώ ο Jeff Walker τα δίνει όλα! Ιδανικό βιβλίο για τους digital entrepreneurs που έχουν κάποιον προϊόν, μια υπηρεσία ή ένα app (εφαρμογή) και θέλουν να το “λανσάρουν” στην αγορά. Ένα πρακτικό βιβλίο που μας εξηγεί Βήμα-προς-Βήμα όλη την διαδικασία για ένα επιτυχημένο Launch.

Θα το βρείτε εδώ!

7. The Startup Playbook: Secrets of the Fastest-Growing Startups From Their Founding Entrepreneurs

Ο τίτλος τα λέει όλα. Με μια ευρεία συλλογή διδαγμάτων και επιχειρηματικών εμπειριών, αυτό το βιβλίο καλύπτει τα πάντα, από γενικά ζητήματα ηγεσίας μέχρι πιο εξειδικευμένα θέματα. Εδώ ο συγγραφέας David Kidder παίρνει προσωπικές συνεντεύξεις από 40 ιδρυτές επιχειρήσεων μεταξύ αυτών του PayPal, LinkedIn, AOL, TED, Flickr, και πολλές άλλες σημαντικές εταιρείες. Αποτελεί σίγουρα ένα βιβλίο που θα σας δώσει έμπνευση.

Θα το βρείτε εδώ!

8. Growth Hacker Marketing: A Primer on the Future of PR, Marketing, and Advertising

Ένα βιβλίο που θα πρέπει να βάλετε στο wish list εάν όχι να το αγοράσετε. Απαραίτητο για Marketers και ανθρώπους που ασχολούνται με την ανάπτυξη της δουλειά τους. Θα σας δώσει έμπνευση και θα σας βάλει σε δημιουργικές σκέψεις. Εδώ ο συγγραφέας Ryan Holiday μας εξηγεί πως τεράστια brands όπως το Facebook, Dropbox, Airbnb, και το Twitter δεν ξόδεψαν ούτε ένα δολάριο σε παραδοσιακά μέσα διαφήμισης όπως η τηλεόραση, δελτία τύπου, billboards, κλπ. και απέκτησαν ένα τεράστιο κοινό – επαναπροσδιορίζοντας το Marketing χρησιμοποιώντας νέες στρατηγικές και τακτικές που τις ονομάζει “growth hacking”.

Θα το βρείτε εδώ!

9. How to Make Your Money Last: The Indispensable Retirement Guide

Ένα πραγματικά χρήσιμο βιβλίο. Ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου επιχειρεί ένα δύσκολο εγχείρημα: την αποταμίευση για την σύνταξη. Το βιβλίο αυτό είναι πολύ σημαντικό για νέους εργαζομένους και επιχειρηματίες και θα σας πείσει για την αρετή της αποταμίευσης. Θα μάθετε πράγματα που κανείς δεν μας έχει πει για τα χρήματα και την αποταμίσευση.

Θα το βρείτε εδώ!

10. Zero to One: Notes Startups, or How to Build the Future

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Το τελευταίο βιβλίο που θα σας προτείνουμε είναι από τα πιο γνωστά που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια και αφορούν σε start ups και επιχειρηματικότητα. Είτε είσαι start upper, είτε συνεργάζεσαι με νεοφυείς επιχειρήσεις αυτό το βιβλίο είναι απαραίτητο.

Θα το βρείτε εδώ!

 

Καλή ανάγνωση!

Έχετε να προτείνετε την δική σας λίστα; Σημειώστε τα βιβλία που προτείνετε στα σχόλια.

 

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. ATHINA KIOSSE

    Tha proteina to biblio (H STRATIGIKI TON GALAZION OKEANON)iparxei kai sta ellinika.EKDOSEIS KRITIKI .Dixnei pos na ksefigoume ton antagonismo briskontas anekmetaleytes perioxes ston tomea mas opou mporoume na eimaste monadikoi.Kai to yperoxo neo biblio ton idion sygrafeon (dystixos akomi oxi sta ellinika) I METATOPISI TON GALAZION OCEANON pou eksigei bima bima pos akribos na to kaneis.Iparxei kai se dorean ilektroniki morfi se PDF..Distyxos ta aglika mou einai liga,alla opoios mporei,as xrisimopoihsei ti matafrasi geogle (einai mia nea efarmogi) KAI AS DEIKSEI KAI SE MENA pos na metafraso.Exo diabasei to proto biblio toulaxiston 10 fores (kai polla arthra apo pragmatikes periptoseis, kai kathe fora brisko polles idees epixeirimatikotitas.Tora menei na matho pos akribos tha efarmostoun stin praksi.Nomizo ine i apantisi stin krisi pou pername.Boithiste me na metafraso.Akoma kai an den einai kali i metafrasi,exo empedosi ti sylogistiki, pou tha boithouse polous filous se prosopiko kai epixeirimatiko epipedo.Agapite Basili i opoios allos filos mporei as me boithisei na metafraso,kai epete megalos kiklos arthron.Me ektimisi ATHINA.

  2. Γιάννης

    Το πρώτο βιβλίο, το έχω διαβάσει και είναι πράγματι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

    Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί μεταχειρισμένο, και ο τόπος διαμονής τους είναι Αθήνα, το δίνω για 1€.

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ : http://www.gano-therapy.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL