Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Βραβεία RegioStars για καινοτόμα περιφερειακά προγράμματα της ΕΕ

Οι τεχνολογίες εκτύπωσης DIPLE στο Swansea του Ηνωμένου Βασιλείου και το πρότυπο κέντρο αεροναυτικής έρευνας στο Hainaut του Βελγίου απέσπασαν τα βραβεία RegioStars στην κατηγορία “Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία”. Τα βραβεία απονέμονται σε καινοτόμα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (EΤΠΑ), κατά την περίοδο 2000-2006, και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικονομία της περιφέρειας. Μεταξύ των νικητών είναι και η διαφημιστική ταινία του ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών “Εσύ ξέρεις από …ΕΣΠΑ;” στην κατηγορία “Σύντομη διαφημιστική ταινία ή πρόγραμμα οπτικοακουστικών μέσων που προβάλλει τη συμβολή της πολιτικής συνοχής”.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν έργα από 18 κράτη μέλη. Οι νικητές είναι:

– Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία:
Το έργο DIPLE του Κέντρου Εκτύπωσης και Επίστρωσης (WCPC) στο Swansea της Ουαλίας ερευνά καινοτόμες χρήσεις της εκτύπωσης, αναπτύσσει περιπτωσιολογικές μελέτες και μεταφέρει αυτή τη γνώση στη βιομηχανία, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το πρότυπο κέντρο αεροναυτικής έρευνας Cenaero Recherches στο Hainaut του Βελγίου έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βαλλονίας. Πρωτοπορεί στον τομέα της ψηφιακής προσομοίωσης, ειδικότερα στις αεροδιαστημικές εφαρμογές, και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και βιομηχανίας.
Η Ελλάδα βρέθηκε επίσης στον κατάλογο των τελικών υποψηφίων του διαγωνισμού RegioStars 2009 για την “Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia”, που παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής στην κατηγορία της έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

– Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή ή μετριασμός της:
Βραβείο απέσπασε μια φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νήσο Reunion της Γαλλίας, η οποία παράγει φωτοβολταϊκή ηλεκτρική ενέργεια από κυψέλες εγκατεστημένες σε τρία κτίρια που συνδέονται με μετασχηματιστή. Η προσαρμογή των τεχνικών σε ένα τροπικό περιβάλλον συνέβαλε στην αυτάρκεια του νησιού ως προς την ηλεκτροπαραγωγή και δημιούργησε θέσεις απασχόλησης.
Ο Οργανισμός Ενέργειας NRW στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας είναι το νέο κεντρικό σημείο επαφής για όλα τα ενεργειακά ζητήματα της περιφέρειας. Αποστολή του είναι η ανάπτυξη καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών και η καθοδήγηση επιχειρήσεων, τοπικών αρχών και πολιτών ως προς τη σωστή διαχείριση της ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

– Σύντομη διαφημιστική ταινία ή πρόγραμμα οπτικοακουστικών μέσων που προβάλλει τη συμβολή της πολιτικής συνοχής:
Στη σύντομη διαφημιστική ταινία “Εσύ ξέρεις από… EΣΠA;”, ο γνωστός ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης παρουσιάζει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς και τις προτεραιότητες της πολιτικής συνοχής στην Ελλάδα.

Ειδικούς επαίνους απέσπασαν τα έργα: α) ROADEX: πρόκειται για διεθνική συνεργασία μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας, Νορβηγίας, Σκωτίας, Ισλανδίας και Γροιλανδίας. Μελετά ζητήματα που επιδρούν σε αγροτικές οδούς (οδοποιία, υγεία, περιβαλλοντικά θέματα κ.λπ.) και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και πρακτικές που καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των βόρειων περιφερειών και των χρηστών τους, β) SpaceInnovation SAAR: το έργο προώθησε την ανάπτυξη τεχνογνωσίας στη διαστημική βιομηχανία, με βάση τη νανοτεχνολογία, την πληροφορική, την τεχνολογία αυτοκινήτου και τις βιοϊατρικές τεχνολογίες. Μέσω του έργου, καινοτόμες βιομηχανίες, ΜΜΕ και ερευνητικά ιδρύματα του Σάαρ κατέστησαν συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA).

Σχολιάζοντας τα Βραβεία η Ευρωπαία Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Danuta Hubner υπογράμμισε πως τα καινοτόμα αυτά έργα της πολιτικής συνοχής μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες.Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL