Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Tα ευρωπαϊκά βραβεία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας

Με την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων (European Enterprise Awards) 2009, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου “Small Business Act for Europe: Business without Barriers” στην Πράγα, ολοκληρώθηκε η πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΜΜΕ. Τα επιχειρηματικά βραβεία θεσπίστηκαν το 2005 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επιβραβεύσουν τις πρωτοβουλίες και καινοτομίες που προωθούν την επιχειρηματικότητα και την ευαισθητοποίηση για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περιφερειακό, κυρίως, επίπεδο. Στο ίδιο πλαίσιο απονεμήθηκαν και τα βραβεία στα πιο ευρηματικά ευρωπαϊκά βίντεο για την επιχειρηματικότητα.

Περισσότερες από 350 εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές σε 25 χώρες διαγωνίστηκαν στον εθνικό γύρο των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων 2008/2009, κατά τον οποίο προκρίθηκαν οι 47 τελικοί υποψήφιοι. Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς εκπροσώπους, απένειμε τα βραβεία “Προώθησης Επιχειρηματικότητας”, “Μείωσης της Γραφειοκρατίας”, “Υποστήριξης Επιχειρήσεων”, “Επένδυσης στις Δεξιότητες” και “Υπεύθυνης και Συνολικής Επιχειρηματικότητας”, καθώς και το “Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής”.

Το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, το οποίο απονέμεται στην πιο πρωτότυπη και δημιουργική πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, απονεμήθηκε στη Scarborough Renaissance Partnership (Σύμπραξη Αναγέννησης του Σκάρμπορο) για τη πρωτοποριακή εργασία της στην επιχειρησιακή και πολιτιστική αναγέννηση της παραθαλάσσιας πόλης Σκάρμπορο στη νοτιο-ανατολική Αγγλία. Το έργο επέδειξε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της εποχιακής ανεργίας και την ανάπτυξη μιας σταθερής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου και ενός υπερσύγχρονου κέντρου για τους δημιουργικούς και πολιτιστικούς κλάδους.

Το Βραβείο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας (Entrepreneurship Promotion Award) κατέλαβε το Instituto IDEAS του Universidad Politecnica de Valencia, το οποίο έχει συμβάλει από το 1992, ως το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρήσεων της Ισπανίας, στη δημιουργία 400 καινοτόμων εταιρειών και 4.000 θέσεων εργασίας στην περιοχή της Βαλένθια.

Με το Βραβείο Μείωσης της Γραφειοκρατίας (Red Tape Reduction) τιμήθηκε η υπηρεσία Anti-Bureau της Miskolc Holding Zrt. Πρόκειται για μια εταιρεία που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται διάφορες υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη Miskolc της Ουγγαρίας, από την ύδρευση, θέρμανση, αποχέτευση και επεξεργασία απορριμμάτων μέχρι τις δημόσιες μεταφορές και τη στάθμευση, απλοποιώντας διοικητικές διαδικασίες και μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Στην κατηγορία Υποστήριξη Επιχειρήσεων το βραβείο απέσπασε το Επιστημονικό Πάρκο Gothia του δήμου Skovde στη Σουηδία. Το Πάρκο κατάφερε να αναπτύξει υπηρεσίες και προϊόντα πληροφορικής και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου μιας πόλης που εξαρτιόταν μέχρι πρότινος σχεδόν απόλυτα από τις δυο αυτοκινητοβιομηχανίες της περιοχής.

Για την Επένδυση στις Δεξιότητες βραβεύτηκε ο Οργανισμός Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Women’s Enterprise Agency) του Ελσίνκι, ο οποίος έχει ενθαρρύνει και υποστηρίξει εκατοντάδες γυναίκες από το 1996 στην προσπάθειά τους να γίνουν επιχειρηματίες. Τέλος, στην κατηγορία Υπεύθυνης και Συνολικής Επιχειρηματικότητας διακρίθηκε η γερμανική μη κερδοσκοπική εταιρεία Waldkirch Employment and Qualification Company που εκπαιδεύει και καθοδηγεί ανέργους προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία εντάχθηκαν φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΜΜΕ (6 έως τις 14 Μαΐου), η οποία με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων – περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 35 χώρες – έχει στόχο να προάγει την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ευρώπη και να ενημερώσει τους επιχειρηματίες για την υποστήριξη που τους παρέχεται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Στο ίδιο πλαίσιο διοργανώθηκαν και τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα (European Entrepreneurship Video Award) 2009 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή κατά την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ στις Βρυξέλλες. Τα 1α βραβεία στις κατηγορίες “Το πνεύμα της επιχειρηματικότητας”, “Καινοτόμος επιχειρηματικότητα” και “Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα” απονεμήθηκαν στα ευρηματικά βίντεο: “Entrepreneur vs Employe” – Ducsai Szabolcs, “The Lady Who Dreamt of Flying” – Lilija Oblecova και “Let’s go to the wood” – Alexandre Lemoine, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο βραβείο στην κατηγορία “Το πνεύμα της Επιχειρηματικότητας” απονεμήθηκε στο ελληνικό βίντεο “Sink” του Αριστείδη Παπαστυλόπουλου.Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Συντάκτης

Vasilis Pappas

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL