Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων του ΙΡΑ Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-FYROM 2007-2013»

Δόθηκε στη δημοσιότητα η 2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων του ΙΡΑ Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».

Το συνολικό ποσό της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 14.010.347 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.982.819,50 αποτελούν κοινοτική συνδρομή. Από το συνολικό ποσό, τα 9.259.758 ευρώ θα απορροφηθούν από εταίρους από την Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα από εταίρους από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

  • Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 16/05/2012.

Επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος είναι οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (νομός Φλώρινας) και Κεντρικής Μακεδονίας (νομοί Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Θεσσαλονίκης) στην Ελλάδα, καθώς και οι Περιφέρειες Σχεδιασμού Πελαγονίας, Βαρδαρίου, Νοτιοανατολική και Νοτιοδυτική στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο Νομός Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και η Νοτιοδυτική Περιφέρεια Σχεδιασμού στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας συμμετέχουν ως «όμορες» περιοχές.

Ο γενικός στόχος του Προγράμματος «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι «η ενδυνάμωση της σύγκλησης στην περιοχή εφαρμογή του Προγράμματος μέσω της προώθησης της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης». Ο γενικός αυτός στόχος θα επιτευχθεί μέσω των ακόλουθων στρατηγικών προτεραιοτήτων:

  • Στρατηγική Προτεραιότητα 1: Ενίσχυση της διασυνοριακής οικονομικής ανάπτυξης
  • Στρατηγική Προτεραιότητα 2: Ενίσχυση των περιβαλλοντικών πηγών και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην επιλέξιμη διασυνοριακή περιοχή

Στα υποψήφια προς ένταξη Έργα καλούνται να συμμετάσχουν εταίροι και από τις δύο πλευρές των συνόρων, οι οποίοι θα πρέπει να συνεργάζονται με τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  • Κοινή ανάπτυξη του Έργου
  • Κοινή υλοποίηση του Έργου
  • Κοινή στελέχωση του Έργου
  • Κοινή χρηματοδότης του Έργου

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πηγή άρθρου: ANKO-EUNET

Συντάκτης

Vasilis Pappas

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL