Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων & επιχειρήσεων εστίασης στα νησιά

eu-greek-flagΜια ακόμη δράση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα των τουριστικών (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια) αλλά και των επιχειρήσεων από τον κλάδο της εστίασης που δραστηριοποιούνται στα νησιά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η δράση, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τουρισμό (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, γραφεία ενοικίασης γραφείων, κ.α.) , σε όλα τα νησιά .

Η δράση θα παρέχει δάνεια ύψους από 10.000-30.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, – ειδικά για τα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων πλήρη επιδότηση επιτοκίου-, για την υλοποίηση ενεργειών εκσυγχρονισμού, ανακαίνισης, αισθητικής βελτίωσης και κάλυψης λειτουργικών αναγκών επιχειρηματικής ανάπτυξης των νησιωτικών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που συμβάλουν στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας του προσφερόμενου προϊόντος.

Για παράδειγμα ανανέωση εξοπλισμού, προώθηση τοπικών προϊόντων (π.χ. Ελληνικό πρωινό), δημιουργία πρατηρίου πώλησης τοπικών προϊόντων, κ.α.

Στο πρόγραμμα μπορούν να εντάσσονται τόσο υπό ίδρυση / νέες όσο και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες χρηματοδότησης προβλέπονται απλοποιημένες ούτως ώστε να μπορούν να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλιστεί η διαδικασία που θα εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα για τους ενδιαφερόμενους. Η επίσημη προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα ο υπουργός ανάπτυξης τόνισε πως η συμβολή του τουρισμού στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας είναι σημαντική και ανέρχεται στο 20% και επομένως θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του τουρισμού. Ακόμη περισσότερο όμως στα νησιά που παράγουν το 60% του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα του πλούτου που προέρχεται από τον τουρισμό. Επομένως είναι ένας ακόμη λόγος για να δίνεται έμφαση στην πολιτική που σχετίζεται με τα νησιά.

 

Πηγή άρθρου: ANKO-EUNET

Συντάκτης

Vasilis Pappas

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL