Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Νέο Πρόγραμμα “καινοτομίας” απο τον ΟΑΕΔ με επιδότηση 10.000 ευρώ

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ Ένα νέο πρόγραμμα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ. Το Πρόγραμμα αφορά ανέργους από 18 έως 35 ετών με σκοπό την προώθηση τους στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 20.000.000,00€ και θα ενταχθούν συνολικά 2.000 άνεργοι.

Προτεραιότητα θα δοθεί:

  • Στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι έντεκα (11) περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

  • Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος (ποσό 11.350.000€ και 1.135 θέσεις)
  • Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (ποσό 8.650.000€ και 865 θέσεις)

Οι ανωτέρω δα̟άνες κατανέμονται σε ετήσια βάση ως εξής:

  • Για το έτος 2014: 12.000.000 ευρώ
  • Για το έτος 2015: 8.000.000 ευρώ

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000,00€ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι ενταγμένοι ΝΕΕ θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) όπως αυτό ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων.

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

 Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ από 30/12/2013.

Κατεβάστε παρακάτω τα αρχεία του Προγράμματος:

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ] Οι θέσεις είναι περιορισμένες και δεν θα φτάσουν για όλους. Κάποιοι δυστυχώς θα κοπούν! Το ποιοι θα πάρουν τις θέσεις εξαρτάται από 2 κατηγορίες κριτηρίων Α και Β, και τον βαθμό που θα “σκοράρετε”. Τα κριτήρια της κατηγορίας Α αφορούν την πληρότητα της αίτησης που θα υποβάλλετε και λογικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τα κριτήρια της κατηγορίας Β είναι τα δύσκολα, αφού εδώ θα πρέπει να καταθέσετε ένα πλήρες Επιχειρηματικό Σχέδιο που να καλύπτει όσο το δυνατό καλύτερα γίνεται 6 επιπλέον υπο-κριτήρια, τα οποία σας δίνουν και την τελική βαθμολογία σας.

Η Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, με μεγάλη εμπειρία στην υποβολή Επιχειρηματικών Σχεδίων στα Προγράμματα Επιδοτήσεων, μπορεί να αναλάβει το Επιχειρηματικό σας Σχέδιο και την όλη διαδικασία υποβολής του. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 26650 21428 ή στείλτε μας email στο info@epixeirein.gr.

 

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL