Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Προδημοσίευση 4 νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020

espa-2014-2020Πρόκειται για προδημοσίευση 4 Προγραμματων του νέου ΕΣΠΑ με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων από τη συλλογή απόψεων και παρατηρήσεων. 

  • Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι και ένα μήνα μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης (από 12 Οκτωβρίου)
  • Όταν πραγματοποιηθεί  η οριστική προκήρυξη του κάθε προγράμματος, η Πρόσκληση που θα περιέχει τους τελικούς όρους και προυποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά αρχεία  στις ιστοσελίδες του ΕΣΠΑ  www.espa.gr και της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ http://www.antagonistikotita.gr .
  • Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης  και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.
  • Στην αξιολόγηση των αιτήσεων ο χρόνος υποβολής δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα, ενώ στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος προσφυγής σε συμβούλους ειδικευμένους στην κατάθεση αιτήσεων.
  • Οι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες προς χρηματοδότηση εφόσον πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα τα Προγράμματα που Προδημοσιεύθηκαν είναι τα παρακάτω:

  1. Σύνοψη των Προδημοσιεύσεων (για να έχετε μια γενική εικόνα)
  2. Προδημοσίευση του Προγράμματος: «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»: Γεννημένων πριν το 1991 συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος, αναμένεται να ενισχυθούν 2200 πτυχιούχοι για την πραγματοποίηση επενδύσεων προϋπολογισμού 5.000 με 25.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά το 100% της επένδυσης.
  3. Προδημοσίευση του προγράμματος: «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»: Προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης. Στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις.
  4. Προδημοσίευση του προγράμματος: «Αναβάθμιση Πολύ Μικρών & Μικρών Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την Ανάπτυξη των Ικανοτήτων τους στις Νέες Αγορές»: Δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και αφορά έως 1800 επιχειρήσεις.
  5. Προδημοσίευση προγράμματος: «Ενίσχυση Τουριστικών MME Επιχειρήσεων για τον Εκσυγχρονισμό τους και την Ποιοτική Αναβάθμιση των Παρεχόμενων Υπηρεσιών»: Συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ που αφορά επενδύσεις από 15.000-150.000 ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση έως 700 επιχειρήσεων.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι ακόμα δεν μπορούν να υποβληθούν “Προτάσεις”. Αυτό θα γίνει μετά την επίσημη “Προκήρυξη” ενώ οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι “Οδηγοί Προγραμμάτων”, οπότε δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια βαθμολογίας, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, και άλλα σημαντικά στοιχεία.

Η εμπειρία από προηγούμενους κύκλους προγραμμάτων μας έχει δείξει ότι μέχρι να γίνει η επίσημη Προκήρυξη – πραγματοποιούνται αρκετές αλλαγές. Οπότε θεωρούμε ότι πριν Προκηρυχθεί επίσημα οποιοδήποτε Πρόγραμμα (και δημοσιευθούν οι «Οδηγοί»), η πληροφόρηση θα πρέπει να γίνεται με επιφύλαξη.  

 

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL