Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

To TEDxPanteionUniversity goes ECO

To TEDxPanteionUniversity goes ECO

Στις 11 Μαίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 4ο κατά σειρά main event του TEDxPanteionUniversity με την θεματική «The Age of Smupid», το οποίο στόχο είχε να αναδείξει πτυχές της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου που είναι παράλληλα πιο  έξυπνος και πιο «χαζός» από ποτέ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε μία σειρά 11 ομιλιών και 3 performances, ενώ κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων πραγματοποιήθηκαν 6, συνολικά, workshops με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Βασικές αρχές της ομάδας του TEDxPanteionUniversity είναι η πίστη στην ανθρώπινη δυναμική, η καθολική προσβασιμότητα και η συμπερίληψη, ενώ επιθυμούμε το TEDxPanteionUniversity και οι δράσεις του να αποτελούν safe place για κάθε διαφορετική οντότητα, έκφραση ή ιδέα.

Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης, δημιουργήσαμε το δίκτυο Making Ideas Happen το οποίο στηρίζεται σε 5 βασικούς πυλώνες :

  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Προσβασιμότητα
  • Γνώση
  • Αλληλεγγύη

Η πρώτη μεγάλη μας «πράσινη» δράση , μέρος του μεγαλύτερου εγχειρήματος «Experience your city», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Making Ideas Happen» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και περιελάμβανε τον καθαρισμό παραλίας στην περιοχή του Φαλήρου.

Eπιδιώκοντας να αποκτήσουμε μια περισσότερο eco friendly ταυτότητα και στάση ζωής, αλλά και να εμπνεύσουμε το κοινό προς αυτή την κατεύθυνση, στο φετινό event μειώσαμε κατά πολύ την χρήση πλαστικού, προμηθεύοντας τους συμμετέχοντες με επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια και ψύκτες νερού αντί για πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης.

Παράλληλα στο delegate bag τους οι συμμετέχοντες βρήκαν μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, ώστε να αντικαταστήσουν τις κλασσικές πλαστικές σακούλες. 

Στο ίδιο πνεύμα, επιλέξαμε να παρέχουμε ξύλινα μαχαιροπίρουνα στο lunch break αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον, βιοδιασπώμενα, καλαμάκια στα ποτά.

Στην προσπάθειά μας για ένα όσο πιο “πράσινο” event, όλα τα πλαστικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν είτε βιοδιασπώμενα είτε από επαναχρησιμοποιημένο πλαστικό, και το μεγαλύτερο μέρος αυτών δόθηκαν προς ανακύκλωση.

Μάθετε περισσότερα για το TEDxPanteionUniversity στην επίσημη ιστοσελίδα τους

Συντάκτης

Business & Marketing Strategies to Grow your Business.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL