Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Η σημασία των ξένων γλωσσών για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση

Κάθε χρόνο χιλιάδες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις χάνουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και συμβόλαια εξαιτίας της ανεπαρκούς γνώσης ξένων γλωσσών και της αδυναμίας διαπολιτισμικής επικοινωνίας. Πώς θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ακολουθήσουν μια αποτελεσματικότερη στρατηγική πολυγλωσσικής επικοινωνίας;

Οι Ευρωπαίοι εργοδότες δίνουν μεγάλη σημασία στη γνώση ξένων γλωσσών και στις ικανότητες επικοινωνίας. Επιπλέον, οι πολίτες που μιλούν πολλές γλώσσες μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ και να ενταχθούν ευκολότερα σε μια άλλη χώρα όπου πηγαίνουν για σπουδές ή εργασία. Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις γλωσσικές γνώσεις των Ευρωπαίων πολιτών αυξάνοντας έτσι τις προοπτικές απασχόλησής τους;

Ομάδες εργασίας της ΕΕ για την εκμάθηση ξένων γλωσσών

Δύο ομάδες εργασίας της ΕΕ παρέχουν το πλαίσιο διαβούλευσης με τις εθνικές κυβερνήσεις, τους εκπροσώπους επιχειρήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη:

Και οι δύο ομάδες εκπόνησαν εκθέσεις για τις δραστηριότητες και τα πορίσματά τους.

Το Επιχειρησιακό Φόρουμ για την Πολυγλωσσία υπέβαλε έκθεση προόδου για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2009-Ιουνίου 2011.

Μια κοινοπραξία οργανώσεων που είναι μέλη του Επιχειρησιακού Φόρουμ έλαβε επιχορήγηση για διάστημα δύο ετών από τον Ιανουάριο του 2011. Το σχέδιο CELAN (Δίκτυο Προώθησης Γλωσσικών Στρατηγικών για την Ανταγωνιστικότητα και την Απασχολησιμότητα) αποσκοπεί στον εντοπισμό των γλωσσικών αναγκών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των εργοδοτών και στην ανάπτυξη εργαλείων για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών. Τακτική ενημέρωση για τις δραστηριότητες του δικτύου παρέχεται στο ιστολόγιό τους.

Η θεματική ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από κυβερνητικούς εκπροσώπους, δημοσίευσε έκθεση με τίτλο “Ξένες γλώσσες και απασχολησιμότητα – παροχή ικανοτήτων πολυγλωσσικής επικοινωνίας για την αγορά εργασίας pdf - 522 KB [522 KB] Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) “, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο τον Ιούλιο 2011.

Ενημερωτική εκστρατεία για τις μικρές επιχειρήσεις

Εκτός από τις ομάδες εργασίας, το 2010 ξεκίνησε η ενημερωτική εκστρατεία “Γλώσσες σημαίνουν επιχειρηματικές ευκαιρίες” με στόχο την προώθηση της μεγαλύτερης χρήσης ξένων γλωσσών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την προβολή της συμβολής τους στην αύξηση επιχειρηματικών ευκαιριών και εμπορικών προοπτικών.

Πριν από την εκστρατεία πραγματοποιήθηκε έρευνα pdf - 2 MB [2 MB] English (en) για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τα δίκτυα ξένων γλωσσών και επικοινωνίας που διαθέτουν οι επιχειρήσεις, καθώς και παραδειγμάτων επιτυχημένων περιπτώσεων και ορθών πρακτικών.

Επίσης δημιουργήθηκε ιστότοπος για την ενημέρωση των ευρωπαϊκών ΜΜΕ σχετικά με τους ευκολότερους τρόπους αξιοποίησης των γλωσσών για την προώθηση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Έκθεση του Επιχειρησιακού Φόρουμ για την Πολυγλωσσία

Το Επιχειρησιακό Φόρουμ για την Πολυγλωσσία μελέτησε σε ποιο βαθμό η βελτίωση των γλωσσικών γνώσεων βοηθά τις μεν επιχειρήσεις να αποκτούν πρόσβαση σε νέες αγορές, τους δε πολίτες να αυξάνουν τις προοπτικές απασχόλησής τους τόσο στην πατρίδα τους όσο και στο εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται σε έκθεση προς την Επιτροπή (2008).

Πλήρης έκθεση
[472 KB] български (bg)čeština (cs)dansk (da)Deutsch (de)eesti keel (et)English (en)español (es)français (fr)italiano (it)latviešu valoda (lv)lietuvių kalba (lt)magyar (hu)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)suomi (fi)svenska (sv)

 

Πηγή άρθρου: ec.europa.eu

Συντάκτης

Vasilis Pappas

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL