Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

TEDx University of Piraeus: Ανακοίνωση Ομιλητή Δρ. Μαριλένα Φατσέα

speakers_promo_fatsea

 

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τον επόμενο ομιλητή στο TEDx University of Piraeus στις 26 Απριλίου 2014. Όλη η ομάδα του Epixeirein.gr ευχόμαστε καλή επιτυχία.

TEDx University of Piraeus – 26. 4. 2014 
Interviewee: Δρ. Μαριλένα Φατσέα , CEO Fidel & Fortis/ Business Consultants
Ημερομηνία: 28.3.2014

1) Πως έχει αλλάξει στην πορεία του χρόνου το δικό σας όραμα;
Όραμα μου ήταν να είμαι χρήσιμη στο ταξίδι της ζωής. Χρήσιμη και ουσιαστική. Ένα κινέζικο ρητό αναφέρει: “Στη ζωή του, ο άνθρωπος οφείλει να φυτέψει τουλάχιστον ένα δέντρο. Να γεννήσει τουλάχιστον ένα παιδί. Να γράψει τουλάχιστον ένα βιβλίο.” Εγώ έχω φυτέψει περισσότερα από δέκα δέντρα, έχω γεννήσει δύο παιδιά και έχω συγγράψει ένα βιβλίο που επιθυμία μου είναι να εκδώσω.
Στην επαγγελματική μου ζωή, από όπου και αν πέρασα, είχα σαν στόχο να αφήσω θετικό στίγμα: στην ποιότητα της εργασίας, στο αποτέλεσμα, και πάνω απ΄όλα στους ανθρώπους, με τους οποίους συνεργάστηκα.

2) Τι λαμβάνετε υπόψη σας σήμερα για να χαράξετε το μέλλον σας;
Το σύστημα αξιών μου, πάνω απ’ όλα.

3) Ρίσκα ή ρουτίνα; Τι προτιμάτε;
Ρίσκα! Πιστεύω ότι πρέπει να παίρνουμε ρίσκα στη ζωή μας, αλλά να είμαστε και προετοιμασμένοι για να διαχειριστούμε την αβεβαιότητά μας. Το ρίσκο δεν ενέχει μόνο το στοιχείο του κινδύνου, αλλά ενέχει και το στοιχείο της ευκαιρίας. Για να πας μπροστά πρέπει να τολμήσεις. Από τη φοιτητική μου ζωή έως και σήμερα αυτό που μου προκαλούσε πάντοτε ενδιαφέρον ήταν να αναλαμβάνω άγνωστα και δύσκολα έργα και να τα φέρω οπωσδήποτε σε πέρας. Να βρίσκω κλειστές πόρτες και να τις ανοίγω. Και μετά, νέες πόρτες … Για μένα, αυτό είναι μαγεία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνω νέα πράγματα, αποκτώ νέες εμπειρίες . Αυτό δεν είναι και η γοητεία της ζωής? Με θλίβει, όταν σκέπτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που το μόνο που επιζητούν είναι να είναι «τακτοποιημένοι». Έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν.

4) Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχετε επηρεάσει περισσότερο στη ζωή σας; Με ποιο τρόπο;
Μέσω της αλληλεπίδρασης με τα άλλα άτομα επηρεάζεις και επηρεάζεσαι. Σίγουρα ξέρω από ποιους έχω επηρεαστεί και με ποιον τρόπο…
Δεν γνωρίζω ποιον έχω επηρεάσει περισσότερο. Θα με ενδιέφερε όμως να το ανακαλύψω!

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL