Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Οδηγός Καινοτομίας

Οδηγός Καινοτομίας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕΈναν ενδιαφέρον Οδηγό σε μορφή eBook κυκλοφόρισε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο “Οδηγός Καινοτομίας” εκπονήθηκε από την “Μονάδα Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών”, ως Δράση του ΕΠ “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013”.

Η “Μονάδα Καινοτομίας και Συνερ­γατικών Σχηματισμών” παρέχει υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις σε θέματα ενίσχυσης της καινοτομικής ικανότητας και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας τους, μέσα από:

  • Συνεχή χαρτογράφηση του εθνικού συστήματος καινοτομίας, σε επίπεδο δομών παραγωγής, μεταφοράς, χρηματοδότησης και αξιοποίησης γνώσεων.
  • Παρακολούθηση τεχνολογικών εξελίξεων και επιπτώσεων τους στη λειτουργία των παραγωγικών συστημάτων καθώς και στην οργάνωση των μικρών επιχειρήσεων.
  • Συλλογή, ταξινόμηση και αξιολόγηση υλικού σχετικού με θέματα καινο­τομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  • Καταγραφή περιπτώσεων εφαρμογής καινοτομίας σε μικρές επιχει­ρήσεις και παρακολούθηση αναγκών των επιχειρήσεων σε θέματα καινοτομίας.
  • Δικτύωση και ανάπτυξη ενός τυπικού και άτυπου δικτύου επαφών με φορείς σχετικούς με την καινοτομία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Παραγωγή θέσεων πολιτικής και στρατηγικής ανάπτυξης, με σκοπό τόσο τη συμβολή στη διαμόρφωση προτάσεων για τη βελτίωση του συστήματος καινοτομίας εντός του οποίου λειτουργούν και αναπτύσσονται οι μικρές επιχειρήσεις όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών της Μονάδας Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών.

Σύμφωνα με του δημιουργούς του Οδηγού: “Σκοπός του Οδηγού Καινοτομίας είναι να εισαγάγει τον αναγνώστη σε θέματα που συνδέονται με την καινοτομία και τη διαχείρισή της. Επιπλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για τις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να εισαγάγουν διαδικασίες οι οποίες θα τους επιτρέψουν να καινοτομήσουν”.

Κατεβάστε τον Οδηγό εδώ  (δεξί click – Save Link As)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.kainotomia.imegsevee.gr/

 

Συντάκτης

Vasilis Pappas

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL