Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Συνέντευξη: Διονύσης Αργυρόπουλος, pharmasave.gr

82c6cdc42cdefbba455879a7d18f364bΌλοι μας αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε φάρμακα καθημερινά, για να κάνουμε καλά έναν απλό πονοκέφαλο μέχρι κάτι περισσότερο πολύπλοκο. Τα χρήματα που ξοδεύουμε είναι πολλά και ειδικά σήμερα με όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί λόγο κρίσης (και ΕΟΠΥΥ). Στο πρόβλημα αυτό έρχεται να βοηθήσει το pharmasave.gr, ένα αξιόλογο start-up που γεννήθηκε πρίν ένα χρόνο περίπου από τον κύριο Διονύσιο Αργυρόπουλος με σκοπό να βοηθήσει τον κόσμο να εξοικονομίσει χρήματα από την αγορά φαρμάκων.

Παρακάτω θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κου Αγγελόπουλου η οποία έγινε στο περιοδικό Επίκαιρα (τεύχος 193) την οποία μας απέστειλε στο email μας.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Τί ακριβώς είναι το Pharmasave.gr;

Το Pharmasave.gr είναι portal με προσφορές, ψηφιακά κουπόνια και ειδικές τιμές από το χώρο του φαρμακείου. Ο επισκέπτης του site βρίσκει εκατοντάδες προσφορές σε επώνυμα προϊόντα του φαρμακείου. Επιλέγει προσφορά και φαρμακείο. Η εγγραφή στον ιστότοπο επιτρέπει στους απαιτητικούς αγοραστές να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκατοντάδες κουπόνια, καθώς οι προσφορές ανανεώνονται καθημερινά. Επίσης μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες από αυτές μηνιαία στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείου μέσω του Newsletter του Pharmasave.gr. Ο κάθε περιηγητής μας έχει δυνατότητα εκτύπωσης κουπονιών ή/και ψηφιακής κράτησης μίας προσφοράς. Η εξαργύρωση των προσφορών γίνεται στο φυσικό χώρο του φαρμακείου. Κι αυτό επειδή πέραν της ανταγωνιστικής τιμής, ένας απαιτητικός καταναλωτής αναζητά το καταλληλότερο προϊόν για την περίπτωσή του. Κάτι το οποίο μπορεί να διαγνωσθεί αποκλειστικά με τη φυσική παρουσία αγοραστή και επιστήμονα σε πραγματικό χώρο, δηλαδή στο φαρμακείο.

 Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε αυτή την επιχειρηματική δράση;

Επειδή πιστεύουμε ότι το ελληνικό φαρμακείο χρειάζεται περισσότερη προβολή. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι καλή αλλά και να φαίνεται.

Η ιδέα του Pharmasave.gr καλείται να αναδείξει και να προβάλει το καλύτερο πρόσωπο των ελληνικών φαρμακείων στον καταναλωτή. Και πιστεύουμε ότι το ελληνικό φαρμακείο έχει καλό πρόσωπο. Με το pharmasave.gr κινηθήκαμε ενάντια στο ρεύμα που υπάρχει σήμερα και συμμαχούμε με το ελληνικό φαρμακείο, το φαρμακείο της γειτονιάς. Καμιά φορά χαριτολογώντας μεταξύ μας παρομοιάζουμε τους εαυτούς μας με τους σολομούς που κολυμπούν ενάντια στο ρεύμα για να φτάσουν στον προορισμό τους. Παντρέψαμε την καλύτερη προσφορά με τη συμβουλή του φαρμακοποιού. Προσφέρουμε στον ηλεκτρονικό επισκέπτη προϊόντα σε προσφορά και τον κατευθύνουμε στο κοντινότερό του φαρμακείο. Το σωστό προϊόν, στη σωστή τιμή και στο σωστό σημείο.

Η κρίση και η οικονομική δυσπραγία είναι τροχοπέδη αλλά και ουραγός στο ξεκίνημά μας. Δραστηριοποιούμαστε σε μία αγορά που πρέπει να παλέψει για την επιβίωσή της όπως όλοι οι Έλληνες. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι σήμερα είναι περισσότερο ανοιχτοί σε καινούριες ιδέες σε σχέση με παλαιότερες εποχές.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς;

Στο πανεπιστήμιο μας δίδαξαν τη μέθοδο, στην επαγγελματική μας πορεία τον τρόπο κι εμείς αποφασίσαμε να τα συνδυάσουμε χτίζοντας τη δική μας internetική επιχείρηση. Είμαστε ένα κράμα διαφορετικών γενεών, ο καθένας βάζει το λιθαράκι του, από ακατέργαστες ιδέες μέχρι ατέλειωτες ώρες εισαγωγής δεδομένων. Όλοι τα κάνουμε όλα, για να είμαστε ενημερωμένοι και εμπλεκόμενοι σε κάθε στάδιο ανάπτυξης. Οι οικογένειές μας μας κατανοούν για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς που διαθέτουμε στα πρώτα μας επιχειρηματικά βήματα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Πιστεύουμε ότι με το Pharmasave καλύπτουμε μια ανάγκη της αγοράς. Είμαστε γεμάτοι ιδέες και όνειρα που επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε μέσα από τη δουλειά μας. Η καλή χημεία και η εργατικότητα πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

 Πώς έχουν αντιδράσει οι πελάτες μέχρι τωρα στην πρωτοβουλία αυτή;

Οι καταναλωτές που επισκέπτονται τη σελίδα αυξάνονται. Φαίνεται να κερδίζουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή τους αργά και σταθερά. Τους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας 70.000 χρήστες είδαν τις προσφορές του Pharmasave και 7.000 από αυτούς έκαναν ενεργή εγγραφή στην ιστοσελίδα. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Οι στόχοι μας είναι ψηλότερα και γνωρίζουμε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά και περισσότερους συνεργάτες- φαρμακεία για να τους επιτύχουμε.

 Έχετε εντοπίσει παθογένειες και αν ναι ποιές στη λειτουργία των φαρμακείων;

Μέσα στα 11.000 φαρμακεία υπάρχουν πολλά τα οποία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα σε αυτήν την κρίση. Προσπαθούν να δώσουν τις καλύτερες τιμές όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά λόγω του μεγέθους τους δεν μπορούν να έχουν την καταλληλότερη προβολή. Εμάς στόχος μας είναι να συμμαχήσουμε με όλους αυτούς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον καταναλωτή. Από το εγχείρημά μας ο καταναλωτής μόνο να κερδίσει μπορεί. Βρίσκει το προϊόν της επιλογής του στην καλύτερη δυνατή τιμή, τυλιγμένο με την επιστημονική κατάρτιση του έλληνα φαρμακοποιού. Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα πρέπει να πωλούνται στην καλύτερη τιμή αλλά τα προϊόντα φαρμακείου πρέπει να δίνονται χέρι με χέρι. Κι αυτό πρέπει να είναι το χέρι του ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ. Γι΄ αυτό επενδύουμε σε ένα εργαλείο το οποίο στέλνει τον καταναλωτή στο φαρμακείο.

 Ποιά ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντησατε στο δρόμο σας;

Οτι στην Ελλάδα ό,τι και αν προσπαθείς να φτιάξεις γίνεται αργά. Για παράδειγμα, η εταιρία μας είναι Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ), μορφή εταιρίας η οποία στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το Μάιο του 2012, κατά τις διαδικασίες ίδρυσής της χρειάστηκε να εξηγήσουμε σε αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους τι είναι ΙΚΕ, από την εφορία μέχρι τον ΟΑΕΕ. Ευχόμαστε όλα αυτά σιγά- σιγά να λυθούν για τους επόμενους.

Επιπλέον, παρόλο που όποιος μας γνωρίζει μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, πιστεύουμε ότι το Pharmasave θα μπορούσε να προβληθεί περισσότερο. Κι αυτό επειδή βοηθά τον καταναλωτή.

 Πόσα είναι τα εγγεγραμμένα μέλη σας; Πόιό είναι το μέλλον για την εταιρεία αυτή; Να γίνει πιο μαζική ή να επεκταθεί και σε άλλα πεδία; 

Έχουμε πάνω από 7.000 εγγεγραμμένα μέλη. Κάνουμε καμπάνιες με Newsletter και μηνύματα για να εισχωρήσουμε στη συνείδηση του καταναλωτή. Μας βοηθά και η διάδοση από στόμα σε στόμα. Χρονικά, έχουμε ορίσει ότι μόλις ξεπεράσουμε τα 150 φαρμακεία να αρχίσουμε προβολή σε έντυπο τύπο, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Για να προσελκύσουμε το κοινό περισσότερο μαζικά. Το Pharmasave έχει δυνατότητα να επεκταθεί σε υπηρεσίες που ήδη παρέχουν τα φαρμακεία. Και επειδή αποτελεί κανάλι προβολής των δράσεών τους, σίγουρα θα επιδιώξουμε να προβάλλουμε και άλλα πράγματα που συμβαίνουν εκεί και αποτελούν προστιθέμενη αξία για τον καταναλωτή.

Περισσότερες πληροφορίες:

website: www.pharmasave.gr

facebook: www.facebook.com/Pharmasavegr

twitter: twitter.com/PharmasaveGr

 

Συντάκτης

Vasilis Pappas

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL