Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Χρειάζεται το Marketing σήμερα;

Χρειάζεται το Marketing σήμερα;

Είναι μια ερώτηση που καλούμαι συχνά να απαντήσω  στους φίλους του epixeirein αλλά και στους ανθρώπους που συνεργάζομαι.

Η ερώτηση αυτή γίνεται επειδή οι περισσότεροι βλέπουν το Marketing ως κόστος και όχι ως επένδυση, αλλά ούτε και ως μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να υπάρχει προκειμένου η επιχείρηση να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Θα το θέσω πολύ απλά. Γιατί δεν ρωτάτε εάν χρειάζεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε μια επιχείρηση; Το τηλέφωνο; Το Internet ίσως; Είναι αυτονόητο ότι χωρίς αυτά, η επιχείρηση δεν υπάρχει.

Τι σας κάνει όμως να πιστεύετε ότι η επιχείρηση σας μπορεί να υπάρχει χωρίς Μάρκετινγκ;

Όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται να κόψουν, είναι τα χρήματα από το Μάρκετινγκ.

Δεν μπορούν να μην πληρώσουν το ρεύμα ή το τηλέφωνο, γιατί θα τους το κόψουν! Και χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία επιχείρηση, ούτε όμως και χωρίς Μάρκετινγκ!

Το Μάρκετινγκ είναι αυτό που σας φέρνει τους πελάτες και τα έσοδα στην επιχείρηση σας. Αν το κόψετε ή το περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό θα τραυματίσετε σημαντικά την επιχείρηση σας.

Μπορεί να είναι υπερβολή η σύγκριση με το ηλεκτρικό και το τηλέφωνο, όμως το έκανα για να σας δείξω τον βαθμό που είναι απαραίτητο σε μια επιχείρηση.

Απλά είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσετε γιατί όταν σας κόψουν το ρεύμα, τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Δεν μπορείτε δουλέψετε πρακτικά.

Όταν κόψετε το Μάρκετινγκ, τα αποτελέσματα παίρνουν περισσότερο χρόνο να φανούν, όμως η κατάληξη θα είναι η ίδια. Και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσετε!

Ο πελάτης θα πρέπει να αισθανθεί ότι είσαστε εδώ και μπορείτε να δώσετε λύσεις στα προβλήματα του, ότι μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες και επιθυμίες του καλύτερα από κάθε άλλον στην αγορά.

Στις σημερινές συνθήκες χρειάζεστε το Μάρκετινγκ περισσότερο από ποτέ. Χρειάζεστε το Μάρκετινγκ για να σας βλέπουν, να σας βρίσκουν, και να δημιουργείτε διάδραση με την αγορά σας.

Εδώ ισχύει ο κανόνας “out of sight – out of mind”. Μια σταθερή στρατηγική Μάρκετινγκ είναι πολύ σημαντική για να συνεχίσετε να είσαστε μέσα στο παιχνίδι! Δεν θα επεκταθώ περισσότερο.

Εάν δεν το κάνετε ήδη – θα πρέπει να ενσωματώσετε άμεσα μια Στρατηγική Marketing στις λειτουργίες της επιχείρησης σας.

Όσοι χρειαστείτε υποστήριξη πάνω σε αυτό, επικοινωνήστε μαζί μας.

Συντάκτης

Vasilis Pappas

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL