Επιχειρείν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες | +30.26650.21428

BUSINESS & MARKETING STRATEGIES TO GROW YOUR BUSINESS

Λύσεις, συμβουλές & ιδέες για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας

Πως θα φέρετε επισκεψιμότητα στην σελίδα σας που σας “ανήκει”

Πως θα φέρετε επισκεψιμότητα στην σελίδα σας που σας “ανήκει”

Η επισκεψιμότητα σε ένα web site αποτελεί βασικό στόχο των περισσότερων ιδιοκτητών ιστοσελίδων, eShop και blog.

Περισσότερη επισκεψιμότητα όμως δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερες πωλήσεις.

Στο άρθρο αυτό θα βρείτε την πολυτιμότερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω όσον αφορά το internet marketing.

Θα ξεκαθαρίσουμε μια και καλή την ένοια της επισκεψιμότητας και ποιο είδος θα πρέπει να “κυνηγάτε”. 

Υπάρχουν μόνο 3 είδη επισκεψιμότητας.

  1. Επισκεψιμότητα που ΕΛΕΓΧΕΙΣ
  2. Επισκεψιμότητα που ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ
  3. Επισκεψιμότητα που σου ΑΝΗΚΕΙ

3-eidi-episkepsimotitas-epixeirein

Τι είναι αυτά τα “είδη”; Πάμε να δούμε το κάθε ένα ξεχωριστά.

1. Επισκεψιμότητα που ΕΛΕΓΧΕΙΣ

Όταν μιλάμε για επισκεψιμότητα που ελέγχουμε – εννοούμε την επισκεψιμότητα που φέρνουμε σε μια σελίδα μέσω διαφημίσεων στο Google, το Facebook, με Banner, κλπ.

Όταν κάνουμε μια διαφήμιση με Google Adwords – ελέγχουμε ακριβώς που θα καταλήξει κάποιος και που θα κάνει click στην διαφήμιση μας. Εμείς καθορίζουμε τον τελικό προορισμό.

Για παράδειγμα – ας υποθέσουμε ότι είσαστε στο Google και ψάχνετε για ιδέες μάρκετινγκ”. 

Εάν γράψετε αυτή την φράση θα σας εμφανιστεί μια διαφήμιση του Epixeirein με τίτλο “Δωρεάν βιβλίο Μάρκετινγκ”.

Google-epixeirein-ebook-ad-2
Όποιος κάνει click στην διαφήμιση θα βρεθεί σε μια συγκεκριμένη Landing page που έχουμε καθορίσει εμείς. Ελέγχουμε δηλαδή τον τελικό προορισμό του επισκέπτη.

ebook-landing-fro-google-epixeirein

Εδώ θα προσέξατε ότι δεν στέλνουμε τον επισκέπτη γενικά και αόριστα στην αρχική σελίδα του Epixeirein – αλλά σε μια σελίδα (Landing Page) με κάποια προτροπή για να προβεί σε μια ενέργεια που εμείς θέλουμε (στην περίπτωση μας να αφήσει το email του και να κατεβάσει το eBook). Περισσότερα γι’ αυτό πιο κάτω.

2. Επισκεψιμότητα που ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ

Αυτή είναι ίσως η πιο συνηθισμένη επισκεψιμότητα γιατί προέρχεται συνήθως από τα οργανικά (όχι πληρωμένα) αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης ή του Facebook, και όχι μόνο. Εδώ αναφερόμαστε σε ανθρώπους που έρχονται στην σελίδα μας επειδή μας βρήκαν κάπου στο διαδίκτυο γενικότερα.

Ας πάρουμε το προηγούμενο παράδειγμα όπου κάποιος ψάχνει για “ιδέες μάρκετινγκ”. Αν ψάξετε με αυτό το keyword στο Facebook θα σας εμφανίσει μερικά αποτελέσματα.

Ένα από αυτά είναι και η παρακάτω ανάρτηση (που βλέπετε στην εικόνα), από μια σελίδα την οποία δεν γνωρίζω με το άρθρο του Epixeirein “10 Ιδέες για καλύτερο Μάρκετινγκ”.  

facebook-epixeirein-article
Εδώ δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στην διαδικασία. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα πάρει τα άρθρα μας, video, κλπ. και που θα τα δημοσιεύσει ή εάν θα τα στείλει σε κάποιον φίλο του να τα διαβάσει. Βεβαίως θέλετε αυτό να συμβεί αλλά δεν έχετε τον έλεγχο.

 Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα “μή-ελέγχου” είναι να βρει κάποιος την “Business card” σας μέσω κάποιου φίλου. Ενδιαφέρεται για τα προϊόντα και υπηρεσίες σας και μπαίνει να ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα σας. Δεν έχετε απολύτως κανέναν έλεγχο που θα πάει και τι θα δει!

Αυτή την επισκεψιμότητα ΔΕΝ την ελέγχουμε σε κανένα στάδιο της. Υπάρχουν πολλές πηγές επισκεψιμότητας που δεν ελέγχουμε, όπως:

  • Επισκεψιμότητα από Social media (facebook, twitter, κλπ.)
  • Search traffic (Google, Bing, κλπ.)
  • Guest blogging
  • Youtube
  • Off-line

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε κάτι σημαντικό.

Βασικός μας Στόχος τόσο για την επισκεψιμότητα που ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ όσο και για αυτήν που ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ – είναι να την μετατρέψουμε σε επισκεψιμότητα που μας ΑΝΗΚΕΙ.

Αυτό μας φέρνει στο τρίτο “είδος”.

 

3. Επισκεψιμότητα που μας ΑΝΗΚΕΙ

Αυτού του είδους η επισκεψιμότητα είναι αυτή που θέλετε και θα πρέπει να επιδιώκετε διαρκώς να πετύχετε.

Είναι η επισκεψιμότητα από ανθρώπους της λίστας των email σας ή των followers στα κοινωνικά δίκτυα της επιχείρησης σας.

Την ονομάζουμε επισκεψιμότητα που μας ΑΝΗΚΕΙ γιατί μπορούμε για παράδειγμα να στείλουμε ένα email απ’ ευθείας στα μέλη της λίστας μας, με κάποιο Link που οδηγεί σε ένα άρθρο, video, ή Προσφορά.

Δημιουργούμε έτσι άμεση και στοχευμένη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας χωρίς να πληρώσουμε το Google, το Facebook ή κάποιο άλλο τρίτο site. 

email-procedure-epixeirein

Μπορούμε να στείλουμε νέα μηνύματα και να δημιουργήσουμε νέα επισκεψιμότητα όποτε θέλουμε χωρίς επιπλέον διαφημιστικά κόστη.

Μπορούμε να προωθήσουμε τα προϊόντα και υπηρεσίες μας με το πάτημα ενός κουμπιού – απ’ ευθείας σε ένα κοινό που ήδη μας γνωρίζει, όποτε εμείς θέλουμε!

Γι’ αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να μετατρέψουμε τα άλλα δύο είδη επισκεψιμότητας, σε αυτή που μας ΑΝΗΚΕΙ. Έτσι μπορούμε πιο εύκολα να μετατρέψουμε τους επισκέπτες της σελίδας μας σε νέους πελάτες και πωλήσεις.

Τι πρέπει να κάνουμε; Το επόμενο Βήμα.

Ο Στόχος μας λοιπόν θα πρέπει να είναι να μετατρέπουμε διαρκώς και συστηματικά, τόσο την επισκεψιμότητα που ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ, όσο και αυτή που ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ – σε επισκεψιμότητα που μας ΑΝΗΚΕΙ.

Στην επισκεψιμότητα που ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ – το μυστικό είναι να φτιάξουμε διαφημίσεις που δεν στέλνουν κάποιον απευθείας στην σελίδα μας ή στο προϊόν μας – αλλά σε μια σελίδα (Landing page) όπου μπορεί να αφήσει το email του, όπως το παράδειγμα του Epixeirein πιο πάνω. Με τον τρόπο αυτό μετατρέπουμε την επισκεψιμότητα σε αυτή που μας ΑΝΗΚΕΙ.

Στην επισκεψιμότητα που ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ – όταν κάποιος βρεθεί οπουδήποτε στο site μας, θα πρέπει να είναι δομημένο έτσι ώστε να κατευθύνει τον επισκέπτη να πατήσει σε κάποιο banner ή Link ώστε να αφήσει το email του

Συμπέρασμα

 

Όταν έχουμε επισκεψιμότητα που μας “ανήκει”, μπορούμε να την κατευθύνουμε εκεί που εμείς θέλουμε – όποτε θέλουμε και χωρίς κόστος.

Ξεκινήστε λοιπόν να χτίζετε την Λίστα των email σας.

Το κλειδί εδώ είναι η επικοινωνία και το μήνυμα.

Προσοχή όμως – Όσο μεγάλη λίστα email και εάν έχουμε – εάν δεν υπάρχει διάδραση και σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό μας, δεν θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε ποτέ αυτή την επισκεψιμότητα σε νέους πελάτες και πωλήσεις – που αποτελεί τον απώτερο στόχο μας.

Και εδώ ξεκινάει το Email Marketing.

 

Συντάκτης

Business & Marketing Consultant, BA, MBA in Marketing, Epixeirein.gr

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Vasilis Pappas

    Κυριάκο ελέγχουμε την επισκεψμότητα μας από το Google Analytics https://marketingplatform.google.com/about/analytics/.
    Από εκεί μπορούμε να δούμε με ποιες λέξεις-κλειδιά φτάνει κάποιος στην σελίδα μας και ποιες σελίδες μας, δέχονται την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα – και πολλά άλλα πράγματα.

  2. Κυριάκος

    Καλησπέρα σας,
    Πως ελέγχουμε την επισκεψιμότητα που δεν μας ανήκει; όταν πχ έχουμε υψηλή επισκεψιμότητα από αναζητήσεις λέξεων κλειδιών οι οποίες δεν αποτελούν και άμεσο πελατειακό κοινό…;

    Ευχαριστούμε για το άρθρο σας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Essential SSL